Fraudeurs die zich uitgeven voor Microsoft-medewerkers

Fraudeurs die zich uitgeven voor Microsoft-medewerkers
3
Dec

De afgelopen weken werden verschillende van onze klanten opgebeld door zogenaamde Microsoft supportmedewerkers. De oplichters leggen bij het telefoneren de nadruk op problemen met uw computer en geven zich uit als Microsoft personeel. De oproep klinkt heel oprecht, inclusief call center achtergrondgeluiden. Besef dat dit echter fraudeurs zijn die proberen u zo ver te krijgen een stukje gevaarlijke software of virus te installeren op uw computer. Zo vragen ze bijvoorbeeld om Windows 8.1 terug te zetten naar Windows 8 of maken ze u wijs dat er een virus op uw toestel staat en bieden ze daarbij hun diensten aan.

De oplichters proberen uiteindelijk vertrouwelijke gegevens te ontfutselen en vragen u te surfen naar bepaalde websites. Nadat u de bewuste website heeft bezocht, kunnen de oplichters van op afstand zichzelf toegang verlenen tot uw computer. Daarna vragen ze u alsnog te betalen voor de bewezen diensten. Indien u niet wil betalen, blijven ze aandringen of blokkeren ze gewoonweg de computer.

Wees dus steeds op uw hoede en weet nadrukkelijk dat Microsoft u nooit of te nimmer telefonisch zal vragen programmatuur te installeren of te verwijderen of instellingen aan te passen. U zal alleen gecontacteerd worden door hun helpdesk op uw eigen voorafgaande uitdrukkelijke vraag.

Ga dus nooit in op dergelijke oproepen en haak onmiddellijk terug in.

Indien u toch bent ingegaan op hun vraag en zaken hebt geinstalleerd op uw computer, contacteer ons dan zo snel mogelijk om erger te voorkomen.

Het volledige Microsoft artikel leest u hier.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *